MODEL EXPERIMENTAL DE IDENTIFICARE A FAZELOR SENSIBILE ALE ORGANISMULUI LA SPORTIVII ADOLESCENTI PRINTR-UN PROGRAM CONTROLAT DE ANTRENAMENT

AN EXPERIMENTAL MODEL OF IDENTIFYING THE SENSITIVE PHASES OF ADOLESCENT ATHLETES’ BODIES THROUGH A CONTROLLED TRAINING PROGRAM

PLANUL NATIONAL DE CERCETARE, DEZVOLTARE SI INOVARE- PN II

PROGRAM: IDEI, Nr. Contract: 896/2009; cod CNCSIS: ID_642/2008

 

 

CONSILIUL NATIONAL AL CERCETARII STIINTIFICE DIN INVATAMANTUL SUPERIOR

 

Romana

Rezumat proiectObiectiveColectiv cercetareInfrastructuraRezultate 2009Contact

 
INFRASTRUCTURA DISPONIBILA

A. Determinarile se realizeaza in Laboratorul de explorări funcționale de testare a capacității de efort și de evaluare a dezvoltării fizice, din cadrul Centrului de Analize Fizico-Chimice, Morfo-Funcţionale şi Chemometrie, Centrul de Cercetare Instituţionalizat,  înfiinţat de către Facultatea de Ştiinţe (Catedra de Fizică) şi Facultatea de Medicină şi Farmacie, Universitatea „Dunărea de Jos”, ce are in dotare:

1) Cardio PC/E, un model de sistem ECG pentru testare la efort care permite inregistrarea si arhivarea datelor, folosind pentru inregistrare sistemul de gestionare a bazei de date medicale INNOBASE. Aparatul poate monitoriza 12 canale, simultan 3 derivatii, sa inregistrze teste de efort dupa protocoale standard si propuse, sa stocheze inregistrarile in baza de date, sa readuca din baza de date inregistrarile subiectilor pentru examinari ulterioare, sa arhiveze inregistrarile din baza de date si sa controleze ergometrul (uzura medie 10%)

2) Bicicleta ergonomica ER-900 cu tensiometru incorporat, masoara automat presiunea arteriala (uzura medie 15%);

3) Oxy Card, ECG cu pulsoximetru, ce poate inregistra si arhiva simultan frecventa cardiaca, curba pulsului, saturatia hemoglobinei in sangele arterial periferic in oxigen, avand afisare proprie sau poate face analiza computerizata folosind sistemul de gestionare a bazei de date medicale INNOBASE (uzura medie 10%);

4) Pulstester, inregistreaza si arhiveaza frecventa cardiaca cu ajutorul unui senzor de puls;

5) Spiro 2000, spirometru ce poate inregistra si arhiva 20 de parametri respiratori prin sistemul de gestionare a bazei de date medicale Spiro 2000 (uzura medie 10);

6) Polifiziograf Biopac, cu module pentru ECG, electroencefalografie, electromiografie, spirografie (uzura medie 10%);

7) Taliometru, rigla gradata pentru anvergura, compas antropometric, cantar, banda metrica, goniometru, cronometru , stetoscop, tensiometru .

B. Laboratorul Clinic de Analize Medicale din cadrul  Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Apostol Andrei Galati, ofera acces la:

1) Analizor automat de hematologie

2) Analizor automat de biochimie

3) Realizarea examenului sumar de urina

C. Centrul de Cercetare pentru Performanta umana din cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport ofera acces la: Covor rulant, stepper lateral, stepper vertical,dinamometre , 4 sali de sport si stadionul facultatii.

Infrastructura de tehnica de calcul. Facultatea de Medicina si Farmacie pune la dispozitie urmatoarele softuri: INNOBASE; SPIRO 2000. Pentru documentare, pentru prelucrarea rezultatelor experimentale se vor folosi calculatoarele, scannerul, imprimantele, xerox-ul aflate in dotarea Laboratorului de explorări funcționale de testare a capacității de efort și de evaluare a dezvoltării fizice.

Facultatea de Fizica prin reprezentantul ei in acest proiect va asigura prelucrarea informatizata calificata a datelor partiale si finale ale studiului nostru, folosind 2 CALCULATOARE PC (uzura medie 50% - vechime medie 1,5 ani),Soft EasyANN (pentru aplicatii de Retele Neuronale Artificiale)

 

   

 

English

Project abstractObjectivesResearch teamInfrastructureResults 2009Contact

Despre NoiViitori StudentiActuali StudentiRevista FacultatiiAvizier VirtualCercetare DezvotarePrima pagina